Innovatie subsidie link - homepage

Home | Contact

 

Hèt innovatiesubsidie informatiepunt

van Nederland

Innovatievouchers - subsidie kennis &

subsidie op octrooi / patent aanvraag

Innovatievouchers (MKB)

Met een innovatievoucher kunt u een onderzoeksvraag voorleggen bij een kennisinstelling, waarbij u de onderzoeksuitkomsten kunt gebruiken voor vernieuwing van product of proces. Een innovatievoucher kan ook gebruikt worden om de kosten van een Nederlandse of Europese octrooiaanvraag

Voor wie staat deze subsidie innovatievouchters ter beschikking?
De subsidie innovatievouchers staan ter beschikking voor het MKB.

Wat wordt gesubsidieerd met een innovatievoucher?
Met een subsidie innovatievoucher kunt u een onderzoeksvraag voorleggen bij een kennisinstelling. De onderzoeksuitkomsten kunt u gebruiken voor de vernieuwing van een product of proces. Ook mag u een subsidie innovatievoucher gebruiken om de kosten van een Nederlandse of Europese octrooiaanvraag te betalen.

Wat zijn criteria waarop een innovatievoucher wordt getoetst?
Belangrijk is dat een onderzoeksvraag bij een erkende instelling wordt uitgezet, en dat deze zich aangemeld heeft. Hetzelfde geldt voor een octrooiaanvraag, waarbij de octrooigemachtigde op de erkende lijst van SenterNovem moet voorkomen.

Wat en hoe hoog is de innovatievoucher subsidie?
Er zijn kleine subsidie innovatievouchers van € 2.500,- en grote subsidie vouchers van € 7.500,-. U krijgt slechts één keer een kleine subsidievoucher voor een kennisoverdrachtproject. Een grote subsidie voucher voor een kennisoverdrachtproject kunt u jaarlijks aanvragen. Daarnaast kunt u eenmalig een voucher aanvragen om octrooikosten te betalen. Voor octrooikosten kunt u kiezen tussen een grote en een kleine voucher.

Grote subsidie innovatievouchers (voor een kennisvraag) mogen gebundeld worden met andere bedrijven tot een maximum van 10 vouchers.

Bij grote innovatievouchers geldt bovendien een verplichte eigen bijdrage van € 2.500,- (de overheid draagt tweederde van de totale projectkosten bij, met een maximum van 5.000 euro).

Behandelaar innovatievouchers, aanvragen van een innovatievoucher:
SenterNovem, vanaf 2009 kan dat  electronisch via de Digitale Innovatievoucher Applicatie (DIVA).

Vouchers

Meer subsidies: